Er vi ikke sammen om dette?

Arnstein FedøyInnenriks, Media, PDK6 Comments

Det er med forundring å lese Vebjørn Selbekks svar på Dagens manglende dekning og ensidige negative dekning, av Partiet De Kristne (PDK). Et eksempel på dette er oppslaget 02. mars med tittelen «Mange i Partiet De Kristne mangler politisk erfaring».

I sine svar på Facebook har Vebjørn Selbekk gjort det helt klart at han ikke vil gi PDK noe oppmerksomhet, «siden PDK ikke er en maktfaktor».
Dette er jo helt utrolig, og jeg tenker med gru på hvordan Dagen ville ha dekket de 12 første kristne.Enten mener Dagen at misjonsbefalingen ikke gjelder for PDK eller Dagen. Hvis Dagen ikke mener at befalingen ikke gjelder, så må vel  dette kommuniseres av Dagen? Videre er vi  kristne «søsken», som skal elske hverandre. Søsken som elsker hverandre, oppmuntrer, støtter og hjelper på alle måter. Gjør Dagen dette?
Jeg forventer også god journalistikk, ved  å dekke saker på hederlig og korrekt vis. PDK skal ikke bli en maktfaktor, PDK er en maktfaktor. PDK sikret flertall for kristen friskole i Vennesla, da Krf plutselig forstod at deres renommè stod på spill. De kunne ikke leve med at PDK stemte for og Krf imot kristen friskole. Så for å ikke stå igjen som et nei-til-friskole parti, ble de to representantene som stemte imot, i levekårsutvalget (og skulle stemme nei i kommunestyret), svingt partipisken over, av ordføreren.

Et annet ferskt eksempel på Dagens manglende dekning av PDK, var PDK Convention på Oslo Plaza nylig, partiets store åpne uavhengige konferanse. Dette ligner boikott og da oppstår en rar situasjon. For det første går Dagen kraftig imot LO sitt vedtak om å boikotte Israel,så går Dagen selv til dette skritt å bruke boikott. I tillegg til å ikke dekke en rekke spennende tema av fordragersholdere som Hanne Nabintu Herland, Helge Lurås, Hege Storhaug, Bjarte Ystebø, Nina Karin Monsen, Thomas Moltu, Lill May Vestly, osv., så boikotter Dagen selv Israel med sine to representanter, Raphael Schutz, (Israels ambassadør til Norge) og Ayoob Kara, statsråd ved Statsministerens kontor i Israel. Sistnevnte ble oppringt lørdag kveld da vi hadde fest og samtale, og fikk beskjed om at han måtte komme raskt hjem. Det fikk han ikke lov til å gjøre før han hadde talt på konferansen. Så Israel og landets regjering viser større interesse og respekt for PDK enn Dagen. Mannen som samtalte med president Trump for meget kort siden, skulle man også tro ville være av en viss interesse for media.

Jeg som har fulgt avisens utvikling lenge, er veldig overrasket og skuffet over at PDK ikke er av interesse for avisen. Jeg har dyp respekt for redaktør Vebjørn Selbekk, men jeg lurer på hva den egentlige grunnen til at PDK ikke er av interesse for avisen? Siden det er en reell fare for at Krf havner under sperregrensen, vil Dagen da slutte å skrive om Krf etter Stortingsvalget?

Arnstein Fedøy

Del denne posten

6 Comments on “Er vi ikke sammen om dette?”

 1. Avatar

  EN OPPSIKTSVEKKENDE ERFARING MED BOIKOTT AV PDK FRA EN KRISTN AVIS.
  Verden er snudd på hodet. I Oppland har Arbeiderbladet (OA) «omfavnet» PDK og tatt inn alle debatt og leserinnlegg ubeskåret.
  Avisen Dagen har imidlertid bare opplag 21.000 papiraviser. Det er alt for lite å satse på, vi er jo et parti for alle.
  De fleste fylkesaviser/regionsaviser har oftest mer enn det dobbelte. OA har til eksempel 46.000. GD 48.000 og HA 49.000 se fullstendig oversikt på «lesertall for norske papiraviser».
  Ett har de fleste tilfelles fremfor boikott: De må ha aktivitet for å overleve. Vår unike mulighet er å ta tak i lokale problemstillinger som andre har reist da blir mange dører åpnet. Hvis vi i tillegg bare svarer på spørsmål eller problemstillinger som har blir reist så vil vi neppe oppleve stengte dører.
  Det forutsetter at vi har tilgang på en lokalavis. Det livsviktig fra nå av og frem til valget – om vi ikke har det ellers.
  Jeg forstår skuffelsen med den manglende dekning både PDK Convention og PDKs politikk. Det er imidlertid ikke de fremmede talerne som skal styre Norge etter 11. september 2017. Det er listetoppene våre med hele heiagjengen nedover i partiapparatet, fylkesstyre og lokallag. Det gir en god og fantastisk trening og kommunisere politikken med verdslige aviser forut for valget. I tillegg har vi de grenseløse sosiale medier. Gjennom dem kan vi linke opp alle taler og videoer til hvem vi vil.
  Konklusjon: HVA SKAL VI EGENTLIG MED DAGEN? Den avisen vil bare bli en hemsko for implementering av vår politikk for folk flest. Hva betyr en liten sur bemerkning til 21.000 mennesker i den store sammenheng. Resten av Norges befolkning har jo garantert ikke lest den. PDK har jo den beste politikk for folk flest og det er dem vi skal nå!

 2. Avatar

  Hei. Dette kjenner jeg meg ikke igjen i. Dagen er den dagsavisen i Norge som dekker PDK mest. Blant annet tar vi inn innlegg fra partimedlemmer flere ganger i uken og mer blir det sikkert nå i valgkampen. Vedrørende OSK Convention så fikk vi et kjedelig sykdomdsforfall på journalisten som skulle dekke arrangementet. Det er forklaringen, ingenting annet.

  Vennlig hilsen
  Vebjørn Selbekk
  Sjefredaktør
  Dagen

 3. Avatar

  Jeg var også en av de som undret meg over hvorfor Dagen ikke skrev noe om PDK Convention, men nå som Vebjørn Selbekk har gitt en forklaring på dette, bør vi kunne tro ham på dette og skygge unna alle teorier om bevisst boikott. En slik mistanke faller vel egentlig også til syvende og sist på sin egen urimelighet – avisen har ingenting å tjene på slikt.

 4. Erik Selle

  Hei Vebjørn,

  PDK har hatt en rekke gode arrangementer som vi stiller spørsmål ved pressens manglende interesse, inkludert Dagen. Det er riktig at Dagen har hatt omtale av PDK, men da gjerne i en negativ vinkling som f.eks. den ene artikkelen om landsmøtet i april.

  Derfor er det ikke til å undres over at flere, også utenfor PDK, stiller spørsmål ved Dagens agenda. Vi tar imidlertid din kommentar til etterretning, og gleder oss over en fri presse i demokratiet vårt som behandler alle politiske partier med den kritiske distanse som behøves og kreves av pressen.

  Vennlig hilsen
  Erik Selle
  Partileder
  Partiet De Kristne

 5. Avatar

  Hei Vebjørn Takk for din oppklaring.
  Det var en uheldig sammenstilling av hendelser som forsterket hinannen og som gav grunn til bekymring. Jeg tror deg på din forklaring. I lys av den, blir min evaluering av Dagen usaklig. BEKLAGER!

  Med vennlig Hilsen
  Jørgen Lollike
  Fylkesleder PDK Oppland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *