Barnevernskrise, varslerene blir ikke trodd

Tom HenriksenFamilieLeave a Comment

Barnevernskrise

Når varslerne ikke blir hørt.

I dag kan vi lese på tv2.no om barnevernskrise og Gro Hillestad Thune og psykolog Einar Salvesen som allerede i 2015 hadde et møte med statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg tok ikke disse advarslene på alvor, og i dag er Norge dømt 5 ganger i EMD. Vår statsråd Ropstad KRF virker heller ikke å ta disse problemstillingene på alvor. PDK har vært i kontakt med ofre for norsk barnevern siden oppstarten av partiet i 2013, og satt en reformering av norsk barnevern høyt på prioriteringslisten . PDK har derfor arbeidet for å kunne tilby ulike aktører og involverte en plattform, hvor man kan belyse probemstillingene. Dette for å skape et engasjement om hva som ikke fungerer i norsk barnevern, som videre kan påvirke andre stortingspolitikere, og ikke minst velgere.

Kampen fortsetter.

PDK vil fortsette kampen for et barnevern som skal gå over til et familievern. Du finner mer informasjon om dette på nettsiden og vår løpeseddel om barnevernet HER.

Det er nå fire og et halvt år siden 160 fagfolk varslet regjeringen om brudd på menneskerettene og om alt for lite samvær i barnevernsaker. I etterkant er Norge dømt fem ganger i Menneskerettsdomstolen (EMD) for lignende forhold. Fra tv2.no

Under kan du høre talen til Gro Hillestad Thune og Psykolog Einar Salvesen fra våre Convention 2017 og 2019.

PDK ønsker å Reformere barnevernet:

Vi vil reformere barnevernet til et nytt familievern med fokus på å bevare hele familien samlet gjennom hele tiltaksprosessen.
FNs Barnekonvensjon understøtter respekten for barnets identitet, religion, kultur, familierelasjoner og beskyttelse mot vanskjøtsel.

Det primære målet for Barnevernet må være å bevare eller gjenopprette familien som et trygt, harmonisk og velfungerende sted for både barn og foreldre. Lill May Vestly, familiepolitisk talskvinne PDK

Hvis du som mange av oss ønsker en endring av hvordan barnevernet fungerer i dag. Må du melde deg, bli med på laget for å utgjøre en forskjell og ikke minst stemme på PDK 2021. Kun slik får vi til en endring.

 

Del dette