Dagens debatt side og falsifisering av det PDK står for!

RedaksjonenUtenriksLeave a Comment

Dagens stortingspolitikere vet hva de har gjort. De har tatt avgjørelser stikk i strid med folkets vilje, og de tar beslutninger som tjener en globalisering og ikke norske interesser.
Jeg ser at Geir Tønnesen er ute med sine angrep på PDK igjen som nå har gått over i falsifisering av det PDK står for! Skriver Erik Selle som tilsvar til ytring i avisen Dagen i dag.

Geir Tønnesen fabrikkerer sin egen virkelighet.

PDK advarer selvsagt ikke mot fokus omkring russiske krigsforbrytelser, vi kritiserer derimot et forsøk på å gjøre akademikere ansvarlige for handlinger de overhodet ikke har forsvart eller har noe med som et grep for å diskreditere den akademiske friheten og den nødvendige åpne debatten.

PDK står grunnfestet i NATO, har landsstyrevedtak på at vi støtter den norske regjering sin våpenstøtte til Ukraina og har tatt til orde for forhandlingsløsning som har en bred støtte inkludert nå også hos vår egen statsminister. Alle potensielle krigsforbrytelser skal selvsagt granskes, men å misbruke retorikk for å angripe en meningsmotstander aksepterer vi ikke. Slik også Tønnesen gjør i dette innlegget, og som Dagen redaksjonelt burde ha avslørt.

Se og hør selv hva vi sier. Debatten vi viser til gikk i Morgenbladet.

Erik Selle
Partileder
Tidligere tilsvar til samme type påstander, som vi nå har motbevist i flere måneder som falsifisering av hva PDK står for.
PDK er kategorisk tilhenger av NATO og en sterk røst for oppbygging av forsvar og beredskap i Norge. PDK har i vårt landsstyremøte gitt klar støtte til norsk forsyning av våpen til Ukraina. PDK argumenterte sterkt for å respektere Minsk avtalen før krigen i Ukraina var et faktum. PDK har påpekt at forhandlinger er den beste løsningen og burde vært fokusert på av NATO ved generalsekretær Stoltenberg mye tidligere og USAs president Biden.
Les artikkelen HER
Vestens manglende vilje til forhandlinger er forbløffende.

Norge har en forsvarsevne langt under pari. Det Norge må gjøre er å iverksette en umiddelbar opprusting av norsk forsvarsevne inkludert sivilforsvaret og tilfluktsrom. Videre må NATO holde fast på at om Russland utvider aggresjonen mot NATO land vil de bli møtt med all vår kraft. Dernest er det avgjørende viktig å gjøre det tydelig at vi støtter en forhandlingsløsning mellom Ukraina og Russland. Regjeringen Støre gjorde etter mine vurderinger en god beslutning i å sende M-72 og annet militært materiell til Ukraina, samtidig som NATO gjør rett i å ikke iverksette en no-fly zone for å hindre direkte kontakt mellom NATO og Russland.

Til sist vil jeg anbefale regjeringen å åpne for 100 000 ukrainske flyktninger til Norge. Dette er Norges nærområde, og her skal vi ta ansvar.  Det vi ikke har råd til er krig mot Iran, Kina og Russland samtidig, og det burde heller ikke være nødvendig. Israel har kanskje rett, igjen.

Les hele artikkelen HER

Bilde hentet fra Dagen.no og debatt innlegget til Geir Tønnesen

Del dette