Den siste påsken

AdminDKULeave a Comment

Påsken

Påsken 2020

I disse Coronatidene har dagene lett for å gå i ett, denne påsken ble ikke som de andre. Det ble visst ikke noen hyttetur og skiferie på oss i år. Kirkene er stengt og gudstjenestene er avlyst og holdes på nett, det ble med andre ord, en annerledes påske.

Samtidig med dette, finner vår tids største etniske/religiøse rensning sted, er dette noe du vil lukke øyene dine for?

Det er ingen hverdag mer

Når Coronaviruset er historie, og hverdagen har kommet tilbake, vil hytta fortsatt ligge der og kirkene vil alltid stå der. Neste års påske vil igjen bli fylt med sang og glede, og vi kan alle igjen kose oss i påskesolen hvor enn vi vil.

Lar man tankene vandre til påskens fødested, Midtøsten, så ser situasjonen helt annerledes ut. I Midtøsten har påsken blitt feiret i snart to tusen år, men snart kan dette være over. Det er rart å tenke på at der hvor verdens største religion startet, er det snart slutt.

For mange som bor i Vesten, så spiller ikke religion noen rolle i hverdagen. Man kan tro på hva man vil, og blir respektert for det mennesket man er, ikke for hvilken religion eller etnisitet man tilhører. I Midtøsten derimot kan religiøs tilknytning være forskjellen mellom liv og død.

Evig eies kun et dårlig rykte

Midt oppi det kaoset som nå befinner seg i Midtøsten, ser vi at de Kristne forsvinner. Hadde det ikke vært for de Kristne i Midtøsten, så hadde vesten og verden slik vi kjenner den i dag sett totalt annerledes ut. Vår vestlige kultur og sivilisasjon er bygget på deres idealer og ikke minst religion. Allikevel så ser Vesten bort når de Kristne i Midtøsten blir drevet ut av deres hjemland.

Historien til de Kristne i Midtøsten strekker seg tilbake 2000 år. På denne tiden levde vi her Nord svært primitive liv i jordhytter, og vi tilba Tor og Odin. Den Kristne sivilisasjon hadde etablert seg i Midtøsten lenge før Islam oppsto.

Opp igjennom historien har de Kristne i Midtøsten blitt diskriminert og undertrykket av ulike stormakter, men de klarte allikevel å overleve, frem til i dag.

I starten av det 20 århundre var 1 av 4 innbyggere i Midtøsten Kristne.

I dag er situasjonen helt annerledes, den Kristne befolkningen utgjør nå, bare 4 av 100 innbyggere i Midtøsten og Egypt. De er en minoritet i alle land i Midtøsten, og blir dermed nødt til å søke beskyttelse eller alliere seg med dem som sitter med makten. Dette i et siste og desperat håp om å få overleve i et nådeløst nabolag.

Når kaoset inntreffer, etterfølges dette gjerne av forfølgelse og etnisk rensning av de Kristne. Dette har de blodig erfart i Irak, Tyrkia, Egypt, Libanon og Syria. Midt oppi kaoset som har preget denne delen av verden, har de Kristne ingen strategisk eller økonomisk verdi for de vestlige supermaktene, og blir dermed overlatt til sin egen skjebne.

Du må ikke sove!

Skal vi her i Vesten sitte og se på at vår tids største etniske/religiøse rensning finne sted uten at det ofrer oss en tanke? Skal vi tillate oss selv å ikke røste vår motstand mot vår tids holocaust? Skal vi bare sitte å se på at mennesker blir fordrevet fra sine hjem, at deres hus blir okkupert, at deres hellige hus blir brent ned, at deres men blir slaktet som dyr og at deres kvinner og barn blir solgt som slaver? Skal vi tillate at dette finner sted i dag, i det 21 århundre, uten at noen løfter en finger for å hjelpe?

De oppresso liber

Vi i DKU ønsker å hjelpe de undertrykkede og statsløse, ikke fordi det er lett, men fordi det er rett. Vi ønsker tips og råd fra den Norske befolkningen om hvilke tiltak dere mener at Norge kan gjøre for å hjelpe verdens mest forfulgte folkegruppe. La oss sammen skape en bedre verden, en verden der hvor alle kan føle seg trygge, en verden der hvor ingen minoriteter blir forfulgt, en verden der hvor den sterke hjelper den svake, en verden der hvor Vesten og Norge ikke støtter terroristene men står opp for de forfulgtes, et Norge det Norske folk kan være stolt av i dag, og i morgen!

Del dette