Er vi ikke sammen om dette?

RedaksjonenInnenriks, Media, PDKLeave a Comment

Sammen

Det er med forundring å lese Vebjørn Selbekks svar på Dagens

Manglende dekning og ensidige negative dekning, av Partiet De Kristne (PDK). Et eksempel på dette er oppslaget 02. mars med tittelen «Mange i Partiet De Kristne mangler politisk erfaring».

I sine svar på Facebook har Vebjørn Selbekk gjort det helt klart at han ikke vil gi PDK noe oppmerksomhet, «siden PDK ikke er en maktfaktor».

Dette er jo helt utrolig, og jeg tenker med gru på hvordan Dagen ville ha dekket de 12 første kristne. Enten mener Dagen at misjonsbefalingen ikke gjelder for PDK eller Dagen. Hvis Dagen ikke mener at befalingen ikke gjelder, så må vel  dette kommuniseres av Dagen?. Videre er vi  kristne “søsken”, som skal elske hverandre. Søsken som elsker hverandre, oppmuntrer, støtter og hjelper på alle måter. Gjør Dagen dette?

Jeg forventer også god journalistikk

Ved  å dekke saker på hederlig og korrekt vis. PDK skal ikke bli en maktfaktor, PDK er en maktfaktor. PDK sikret flertall for kristen friskole i Vennesla, da Krf plutselig forstod at deres renommè stod på spill. De kunne ikke leve med at PDK stemte for og Krf imot kristen friskole. Så for å ikke stå igjen som et nei-til-friskole parti, ble de to representantene som stemte imot, i levekårsutvalget (og skulle stemme nei i kommunestyret), svingt partipisken over, av ordføreren.

Et annet ferskt eksempel på Dagens manglende dekning av PDK, var PDK Convention på Oslo Plaza nylig, partiets store åpne uavhengige konferanse. Dette ligner boikott og da oppstår en rar situasjon. For det første går Dagen kraftig imot LO sitt vedtak om å boikotte Israel,så går Dagen selv til dette skritt å bruke boikott.

Les også  Innsendt høringssvar på Høring av endringer i smittevernloven

I tillegg til å ikke dekke en rekke spennende tema

Av fordragersholdere som Hanne Nabintu Herland, Helge Lurås, Hege Storhaug, Bjarte Ystebø, Nina Karin Monsen, Thomas Moltu, Lill May Vestly, osv., så boikotter Dagen selv Israel med sine to representanter, Raphael Schutz, (Israels ambassadør til Norge) og Ayoob Kara, statsråd ved Statsministerens kontor i Israel. Sistnevnte ble oppringt lørdag kveld da vi hadde fest og samtale, og fikk beskjed om at han måtte komme raskt hjem. Det fikk han ikke lov til å gjøre før han hadde talt på konferansen.

Så Israel og landets regjering viser større interesse og respekt for PDK enn Dagen. Mannen som samtalte med president Trump for meget kort siden, skulle man også tro ville være av en viss interesse for media.

Jeg som har fulgt avisens utvikling lenge, er veldig overrasket og skuffet over at PDK ikke er av interesse for avisen. Jeg har dyp respekt for redaktør Vebjørn Selbekk, men jeg lurer på hva den egentlige grunnen til at PDK ikke er av interesse for avisen? Siden det er en reell fare for at Krf havner under sperregrensen, vil Dagen da slutte å skrive om Krf etter Stortingsvalget?

Arnstein Fedøy

Del denne posten

Del dette