Frihet og trygghet det kommer ikke av seg selv

AdminInnenriks, PDKLeave a Comment

Flagging

Frihet og trygghet det kommer ikke av seg selv.

ukaskommentar (08.05.2020)

Hei.

Velkommen her fra Bergen by. Vi står på Flesland, du ser Bergen i bakgrunnen. Det er 8. mai, og denne helgen så sitter jeg, Erik Selle. Partileder i PDK, sammen med noen kloke hoder her i Bergen og gjør klart partiprogrammet for 2021-2025. Denne helgen så skal vi gjøre det klart. Så skal det ut i hele PDK´s organisasjon, og så skal det gå sin prosess helt fram til landsmøtet neste år. Og vi skal gjøre Norges beste partiprogram enda bedre. Det er målet denne helgen.

Så vi har det morsomt og vi har det gøy og vi har det krevende. Men vi vil altså lage et program som du kan stemme på i 2021 for en bedre kurs for Norge.I dag er det 8. mai, og jeg vil bare få lov å gratulere dere med frigjøringsdagen alle sammen. Frihet og trygghet det kommer ikke av seg selv. Og vi står her i takknemlighet til dem som gav sitt liv og kjempet for den friheten vi fikk i Norge da friheten var truet. Jeg har også lyst til å takke deg som er veteran, for det er også veterandagen i dag, som har vært ute og kjempet for frihet og trygghet.

Både hjemme og ute i moderne tid. Noen av dere sitter kanskje med skader. Noen er synlige, andre er usynlige, og min hilsen og min tanke går til nettopp deg i dag. I takknemlighet for det du har gitt. PDK vil alltid være et forsvarsparti og et veteranenes parti for veteransaken.

Denne uken, i går kveld torsdag, så hadde Erna Solberg og hennes regjering en presentasjon

Av åpningsplanen for Norge, og det som slår meg er at Erna Solberg begynte denne Corona-epidemien med å si at regjeringen ville ta hensyn til fagmyndighetene sine innspill, og Folkehelseinstituttet, og det har hun ikke gjort. De er hele tiden mye strengere og strammere enn det Folkehelseinstituttet er. PDK vil nå oppfordre Erna Solberg til å følge veldig nøye med. For å kunne ligge nærmere fagmyndighetene sin anbefaling enn det regjeringen selv legger opp til.

PDK mener at dette kan de være modigere på fordi nå er vi altså oppe i 10 % arbeidsledighet, og det er skummelt. Vi må ha næringslivet tilbake, vi må ha samfunnet tilbake, så her er det bare å følge fagmyndighetene etter våre vurderinger. Så er det også slik at denne regjeringen har implementert en voldsom streng nedstenging. Som kommer faktisk som en del av all den beredskapsavviklingen vi har hatt.

Og som jeg nevnte sist gang, den 17. april så gikk regjeringen inn for at IKKE vi skal kunne produsere smittevernutstyr i Norge på grunn av et EU-direktiv. Og da er jeg veldig fornøyd med å stå sammen med Fagforbundet. Som sier at vi må ha en nasjonal handlingsplan for produksjon av smittevernutstyr. Det kan du lese om i Klassekampen, en av Norges bedre aviser.

Det viser jo at de politiske skillelinjene i Norge går ikke så mye mellom høyre- og venstresiden lenger.

De går primært mellom de som fortsatt vil bygge og ta vare på nasjonalstaten og vår suverenitet og uavhengighet, og de som vil bygge en globalistisk overnasjonalisme. Vi er imot at Norge på en måte skal undergraves. Vi vil ha makten i Norge, i Stortinget og i den Norske regjering.

Derfor er det viktig å gå med det Norske flagget på brystet i tider som dette. Og det er nok litt av det som ligger til grunn for den diskusjonen som har gått mot statsrådenes og statsministerens pin. Om FNs bærekraftmål. Man er ikke imot gode intensjoner som i Kardemommeby. Men man er imot noe av den metodikken, og noe av de tingene som kreves. Som ligger til grunn for dette, og det er ikke tid for å gå med politiske slogans i en nasjonal krisetid.

PDK vil stå opp for nasjonalstaten, for grunnloven. Derfor så har vi mye til felles med Fagforbundet og de langt ut på venstresiden som også vil stå opp for nasjonalstaten i denne tid, sammen med Senterpartiet, sammen med Fremskrittspartiet. Vi må få en renessanse av nasjonalstaten. Det viser denne Corona-tiden.

Så da gjenstår det bare for meg å ønske deg en riktig god helg. Stå på, og vi kommer tilbake på mandag med oppdatering av helgens arbeid og med et enda bedre program fra PDK. Under forutsetning at arbeidet nærmer seg et forslag til høring.

Hør uken kommentar her og bli med i diskusjonen gjennom å bruke #ukaskommentar i sosiale medier.

Del dette