Hamas angriper Israel igjen

Erik SelleIsraelLeave a Comment

Nå regner rakettene over Israel igjen. 1050 raketter ble skutt over Israel i løpet av 10-12.mai.

Det verste terrorangrep mot Israel siden 2014 ble utløst med Hamas og Islamic Jihad som avsendere fra Gaza. Sderot, Ashkelon, Ashdod og områdene rundt Gaza er vant til jevnlig terror, Men nå ble det skutt mot Jerusalem og Tel Aviv-regionen.

Venner ringte meg tirsdag kveld den 11. mai som satt time etter time i bomberom, mens de hørte rakettene og antirakettsystemet Iron Dome krige over hodene på seg. En sivil rutebuss fikk et direkte treff, og araberne i Lod satte i gang vold og angrep på jøder, for å nevne noe. En helt vanlig jøde ble så vidt reddet av sikkerhetsstyrkene fra å bli lynchet på gaten i Jerusalem.

Palestinakomiteen i Norge la ut på Facebook onsdag 12. mai

Et bilde av prester i Asker kirke med et banner hvor det stod: «Jerusalem brenner. Sanksjoner Israel nå.» Samme dag kunne vi lese i Finansavisen en faksimile fra den tyske avisen Die Welt hvor det stod følgende:

«Konflikten som nå utspiller seg i Jerusalem har lange røtter, og handler dypest sett om at arabere i Øst-Jerusalem vil ha en bydel som er etnisk renset for jøder. Nettopp Tyskland, med sin historiske arv, bør ikke kunne møte et slikt standpunkt med taushet.»

Gjennom ramadan har det vært titusenvis av muslimer på tempelplassen og i moskeene. De fleste uten annet ønske enn å be i moskeen. Terrorister og bråkmakere har tatt med seg steiner og fyrverkeri for å iverksette vold og terror.

Det er riktig at det brant på Tempelhøyden, men det var palestina-araberne som satt fyr på dette selv. Mye mulig grunnet fyrverkeri på avveier. Store steiner ble kastet ned på jøder ved klagemuren, og israelsk politi måtte ta seg inn i moskeene på Tempelplassen for å arrestere bråkmakerne og terroristene. De hadde forskanset seg og oppbevarte steiner i moskeen. Alt dette er helt enkelt å finne ved et google-søk.

At Palestinakomiteen og dere antisemittiske venner

Ikke setter seg inn i situasjonen før man engasjerer seg, vel det er et kjent mønster, men at prester i den norske kirke hiver seg på anti-Israel bølgen. Uten å sjekke hva som pågår ja det har et kirkehistorisk skremmende sus over seg.

Den kjente palestina-arabiske menneskerettighetsaktivisten Bassem Eid. Skriver i Times of Israel, at disputten i boligområdte Sheik Jarra mellom arabiske beboere som ikke vil betale leie til jødiske eiere er en sak for rettssystemet på helt ordinært vis. Og ville aldri en gang nådd nyhetene om det ikke var for at det er i Jerusalem.

I mediene fremstilles dette som et uttrykk for den fæle israelske okkupasjonen, som folkerettslig ikke eksisterer, og skal forklare og delvis unnskylde et arabisk sinne som utløser tusen raketter skutt ut ukritisk over sivilbefolkningen. Men raketter forstår ikke forskjell på muslimer, kristne, jøder, drusere, menn, kvinner eller barn, og mennesker lider og dør.

President for den Palestinske Selvstyremyndighet (PA), Holocaust-fornekteren, Mahmoud Abbas, sitter som president på det 16.året i sin første fireårsperiode valgt i 2005. Han avlyste akkurat valget 22. mai 2021 med den begrunnelse at han avholder ikke valg før Jerusalem er innenfor valgkretsen. Hamas som er en del av den terrordefinerte bevegelsen Muslimsk Brorskap, er i allianse med Iran.

Iran er i krig med sunni-araberne i Jemen

Destabiliserer Irak og Sør-Kurdistan, har etablert seg i Syria samt ønsker å utslette Israel. Men har mistet moment etter fredsavtalen President Trump fremforhandlet mellom Israel og en rekke arabiske stater. Hamas er en proxy-terrororganisasjon for Iran. Så her er det viktig å ha et større perspektiv på hendelsene i den islamske verden.

Hamas selv er eksplisitt tydelig i sitt charter på at konflikten de har er med jødene. Det handler ikke om et angivelig folk uten land. Ifølge Hamas er de i en religionskrig med jødene og alt land skal styres av islam. De sier selv at alle internasjonale avtaler som skisserer noen annen løsning er ugyldig.

Den Palestinske Selvstyremyndighet som selv fremmer hat til jøder i sine institusjoner. Fremmer også det budskap at i fremtiden eksisterer ikke staten Israel. Jeg har et kart på mitt kontor kjøpt i Jerusalem i 2001 som er et offisielt skolekart for barn i PA-skoler, hvor Israel ikke lenger finnes. Deres visjon er en palestinsk-arabisk stat uten Israel i nabolaget.

Er det så helt mørkt? Nei, langt ifra. Klare røster som Sheikh Zaid al-Jabari i Hebron taler denne antisemittiske ondskapen midt imot. Han gjennomfører møter med lokale jødiske ledere i Hebron, Knesset-medlemmer og medlemmer i EU parlamentet hvor han taler om en fremtid hvor jøder og arabere lever side om side fredelig i en demokratisk stat.

Abraham-avtalen dokumenterer arabiske land som nå vil ha fred og samarbeid med Israel.

Emiratene investerer store beløp i Israel, President al-Sisi i Egypt, Marokko, Oman og flere andre har lagt Khartoum bak seg. Den gang sa den arabiske liga tre ganger nei: Nei til fred med Israel, nei til anerkjennelse av Israel, nei til forhandlinger med Israel.

Fra Khartoum til Abraham-avtalen, der er håp om fred. Jordan er allerede en arabisk stat i Palestina, og kan spille en konstruktiv og tydelig rolle. Den historiske regionen Palestina består i dag av to stater: Jordan og Israel.

Israel bruker millioner av shekel på å beskytte sin sivilbefolkning. Hamas misbruker sivile som skjold. Det er et bevis på Israels restriktive og humanitære krigføring at så få arabere i Gaza dør når Israel må beskyttes. Faktum er at Israel ofrer heller egne soldater enn å skade den arabiske sivilbefolkning.

Dette så vi under intifadaen i Jenin i 2002, og vi har sett det i de siste Gaza-krigene. Israel har rett til å beskytte seg selv, også når mennesker dør. Krig er grusomt, men vi kan ikke rette baker for smed.

Tyskerne har skjønt det, krav om jøderene områder vil aldri gi fred. Støtte til terror vil aldri gi fred.

Del dette