Nå har Tomas Moltu meldt seg inn i PDK

Lisbeth HoskuldsenPDK

Tomas Moltu

Tomas Moltu har meldt seg inn i PDK etter 16 aktive år som KrF-politiker.

Jeg har vurdert ulike alternativer, men PDK ligger ideologisk nærmest, sier han. Bergenseren legger ikke skjul på at det har stormet en del etter at han valgte å melde seg ut av KrF i slutten av august. Men han har på ingen måte blitt blåst over ende.
Jeg har jo selv valgt å gå ut i stormen, sier han.

Reaksjonene fra KrF har vært mange, men folk respekterer valget mitt og takker for det vi har gjort sammen. Jeg har fått svært få negative og mange respektfulle tilbakemeldinger.

En ekte bergenser

Moltu er en ekte bergenser, født på Voss, vokst opp i Bergen hvor han har bodd nesten hele sitt liv. Han gikk på Danielsen gymnas. Studerte etter dette og endte opp med en Master i forretningsledelse, i hjembyen, og har de siste 20 årene jobbet som kontraktsansvarlig i Statoil, en jobb han etter eget sigende trives kjempegodt i.
Forøvrig er han gift med Marita som var gruppeleder for KrF i bystyret i forrige periode og ble utnevnt til varaordfører i fjor høst. Marita er fra Ganddal utenfor Sandnes, og sammen har de to jenter på 13 og 15 år.

Jeg vil understreke at PDK har et drivende godt program som jeg vil ha glede av å promotere, sier Tomas Moltu.

At ekteparet Moltu nå befinner seg i hvert sitt parti skal være helt uproblematisk.
– Vi har gjensidig respekt for hverandre, sier Tomas.

Begeistret for programmet

Tomas Moltu har hatt en sterk partitilhørighet i KrF og har vært en viktig mann for partiet i Bergen. Han var hovedarkitekt da KrF gikk inn i byråd med Frp i 2007, og han var byråd for skole og barnehage i to år, fra 2007 til 2009.
Men de siste årene har mye blitt gradvis forandret.
– Det har vært en prosess hvor KrF og jeg tok hver vår vei, sier han. – Det at jeg nå meldte meg ut er gjort ut i fra en helhetlig vurdering.
Han har fulgt PDK i mange år og innrømmer å ha tenkt og sagt at partiet ikke var liv laga.
– Men etter hvert har jeg fått mer og mer tro på PDK, sier han. – Jeg vil gi honnør til alle som har lagt ned mye arbeid gjennom flere år for partiet. Og Jeg tror også det er mye bra folk i partiet.

Makten må flyttes nedover

47-åringen har mange ting han brenner for og er opptatt av.
– Jeg kjenner skolefeltet godt og er veldig opptatt av innholdet i skolen, sier han. – Gode vilkår for næringslivet er også en av kjernesakene. Jeg er i det hele tatt opptatt av veldig mye, som at makten må flyttes nedover og utover til bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner. Mindre byråkrati og lavere skatter er en nøkkel.
Jeg takker for god mottagelse i PDK, sier Moltu. Nå gleder meg over å få være med å bygge partiet.

Lisbeth Hoskuldsen

del denne saken

Del dette