Norge har fått en regjering som så langt har gått på så mange smeller

Erik SelleIsrael, UtenriksLeave a Comment

I år stemmer vi PDK

Suverenitetsplanen støttet av USA – viser at det finnes alternative gode løsninger for folk flest uten at det etableres en terrorstat som vil true Israel og være en de facto tredje stat i Palestina. I dag finnes det en arabisk og en jødisk stat i Palestina. Det er rammen for løsningen som kan gi fred og fremtid for alle folk.

Regjeringen Støre og Israel

Norge har fått en regjering som så langt har gått på så mange smeller at det burde vært en sikkerhetsventil i lovverket vårt å kunne kreve nyvalg. Strømprisene er simpelthen på et uakseptabelt og uansvarlig nivå, noe som skyldes en struktur bygget opp gjennom 30 år av et samlet politisk miljø. Globalismen fant sitt nyttige redskap i klimafanatismen, og det «grønne skiftet» er for Norge en katastrofe. Både for husholdningene og industrien. Svaret til Støre er å gjøre nordmenn mer avhengig av staten. Nå skal drivstoff, skatter og avgifter øke, og det varsles ønsker om høyere bompenger.

Hvor går smertegrensen for det norske folk?

Nå skal ikke denne kommentaren handle om generell norsk politikk

Men om en regjering som ikke evner, eller vil, snu når de ser de katastrofale konsekvensene av sin egen politikk. Er det noe som er tindrende klart er det at Oslo-avtalen er stein død. Den døde faktisk i dagene etter at den var inngått, da Yassir Arafat reiste rett til Johannesburg og lovde fortsatt jihad mot Israel. For å sitere Terje Rød Larsen: «Arafat løy alltid, også når han visste at jeg visste at han løy».

Vi husker alle de tre nei i Khartoum-resolusjonen til den Arabiske Liga fra 1.september 1967: nei til fred med Israel, nei til forhandlinger med Israel, nei til anerkjennelse av Israel. Nå har arabiske land forlatt denne håpløse og krigerske retorikk og substans. Abraham-avtalen er anti-tesen til Khartoum. Arabiske land har inngått fred og samarbeid med Israel, og Forente Arabiske Emirater gjør store investeringer der. Ikke bare det, men de arabiske land er langt mer bekymret for Irans ekspansjonisme i regionen, og ser på Israel som en sterk og nødvendig stat med militære og økonomiske muskler til å hamle opp med Iran.

NATO landet Tyrkias invasjon av deler av Syria og Irak er også elementer som trekker araberne til samarbeid med Israel. Historien har lagt Oslo-avtalen på skraphaugen. Det er bare arkitektene bak avtalen som fortvilet prøver å holde liv i en plan som ikke gav fred, men mer terror, lidelse og død for både jøder, kristne, arabere og alle andre som bor i området.

Les også  Amnesty International ideologisk bankerott
Suverenitetsplanen støttet av USA – viser at det finnes alternative gode løsninger

For folk flest uten at det etableres en terrorstat som vil true Israel og være en de facto tredje stat i Palestina. I dag finnes det en arabisk og en jødisk stat i Palestina. Det er rammen for løsningen som kan gi fred og fremtid for alle folk.

Nå har vår nye utenriksminister Anniken Huitfeldt vist igjen Arbeiderpartiets evne til ikke å skjønne når man bør endre kurs. Israel har erklært seks frivillige organisasjoner som tilknyttet terror. Norge finansierer tre av dem. Hun utrykker en moralsk indignasjon og truer med konsekvenser om ikke Israel gjør som hun sier. Det er ganske skammelig å være norsk iblant. Kort oppsummert har organisasjonene ledere og sentrale medarbeidere som er medlemmer av PFLP, og har dommer og fengselsstraffer knyttet til terrorvirksomhet. PFLP. Springer ut fra samme rot som DFLP hvor Lars Gule var involvert og fikk seks måneders fengsel i Libanon.

DFLP har massakren i Maálot i 1974 hvor 25 skolebarn og lærere ble drept på samvittigheten. PFLP likte å kapre sivile fly, og er definert som terrororganisasjon av USA, Japan, Canada, Australia og EU. Hvordan ville utenriksminister Huitfeldt reagert hvis vi hadde en frivillig organisasjon i Norge ledet av Anders Bering Breivik med dømte høyreekstremister som medarbeidere?. Hvor mye «bevis» ut over det ville hun trengt før hun høylytt, med rette, krevde den forbudt?

Selv om mange ikke likte President Trump satt han Midtøsten på en ny kurs

Og brakte nytt håp og optimisme for regionen. Med sin ideologiske allierte i det Hvite Hus, President Biden, søker Regjeringen Støre å blåse liv i Oslo-avtalen og holde liv i terroren. Og jeg skal ikke en gang gå inn på det famøse: jeg har ikke snakket med Hamas intervjuet – hvor Støre visst hadde snakket med Hamas likevel.

Abraham-avtalen og suverenitetsavtalen viser ny veg. Fred er mulig uten å bygge på terroristenes premisser. Selv flere og flere palestina-arabiske røster sier det samme. BDS bevegelsen er et moralsk og ideologisk konkursbo. Araberne ønsker arbeid, utvikling, skolegang og en fredelig fremtid, som de fleste av oss andre. Det er å håpe at stahet og stolthet ikke hindrer Støre og Huitfeldt å se på sin politikk med nye øyne uten fordommer, og viser evne til å endre kurs når kursen gir katastrofale resultater. Vi som vokste opp med fjellvettreglene vet at det er ingen skam å snu.

Del dette