Partiet De Kristne vil løfte fram ytringsfriheten

AdminInnenriks, UtenriksLeave a Comment

Tomas Moltu i Ukens kommentar der han tar opp ytringsfriheten

Partiet De Kristne vil løfte fram ytringsfriheten i Norge.

 

#ukeskommentar nr. 27 (06.11.2020)

Hei. Mitt navn er Thomas Moltu og jeg er første nestleder i Partiet De Kristne, og dette, det er ukens kommentar.

Denne uken så er det umulig å ikke kommentere noe som har skjedd i forbindelse med valget i USA. Det har vært en utrolig spennende uke. Den har vært veldig annerledes enn det norske medier og utenlandske medier sa på forhånd at den ville bli. De hadde nærmest utropt Joe Biden som vinner lenge før valgkampen var i gang. De meldte om meningsmålinger med enorme forskjeller mellom Donald Trump og Joe Biden.

Disse meningsmålingene har vært feil, og jeg har vært fristet til å si at kanskje de som har løyet mest i denne valgkampen, det har vært pressen, og gjerne støttet seg på meningsmålingene. For det har vært et fordreid virkelighetsbilde det som vi har sett fra pressen, og selv om de har hentet næring fra meningsmålingene sine, så er det de som har levert det, det er de som har stått ansvarlig for å skape det bildet de har gjort.

Så ser vi at TV2 blant annet, har nå utropt Joe Biden som vinner.

Med de minste marginer som vi kan forestille oss, og så vet vi at det vil være krav om å gjennomgå disse stemmene for å se hvem som faktisk er den rettmessige vinner. Og det skal man ha rett til. Uansett hvem som går av med seieren, så skal man ha rett til å etterprøve og eventuelt dobbelt-telle alle stemmene. Og det er en del av prosessen, det er en del av demokratiet, og det skulle bare mangle. Så anklager om at dette er urettmessig, at man skal legge lokk på en slik gjennomgang, det er definitivt udemokratisk, og det skal vi ikke ha. Vi trenger å vite hva som er riktig. Vi trenger å vite det faktiske stemmeresultatet i USA. Det trenger amerikanerne, og det trenger verden, så det må vi få på plass. Og så må vi tåle velgernes dom uansett hvem som vinner.

Så hjem igjen til Norge. Hjemme i Norge har Partiet De Kristne hatt en spennende uke.

Kjell Skartveit, som er sentral hos oss i Partiet De Kristne, han har gitt ut boken «Normløs», og den er nå distribuert. Den distribueres ut over Norge til kristne ledere og pastorer og så videre, og i tillegg så er den også denne uken her delt ut til alle stortingsrepresentantene, slik at de får hver sin kopi, eller hvert sitt eksemplar. Og dette er viktig, for samtidig i denne uken her, så har det også vært oppe til votering på hvordan man skal møte forskjellige syn i møte med kjønn, og ytringer i knyttet til kjønn er nå lagt inn i straffeloven.

Og dette er relativt alvorlig, for det er et angrep på ytringsfriheten, og vi er blitt så redde for å krenke i Norge, at opplevelsen av å bli krenket kan nå bli straffeforfulgt. Og det er et brudd på, og jeg vil si det er et angrep på, ytringsfriheten. Og vi trenger ytringsfrihet, både i Norge og i Europa og i verden som aldri før. Vi ser at mennesker blir drept i Europa, særlig i Frankrike nå den siste tiden, fordi at de har benyttet seg av ytringsfriheten, og vi ser politiske ledere som ikke tør å ta ytringsfriheten i forsvar. Og det er alvorlig. For det betyr at vi begynner å gi etter for ekstremisme. Og det skal vi ikke gjøre. Verken i Norge eller i noe annet land.

Partiet De Kristne vil løfte fram ytringsfriheten.

Vi vil stå på den og vi vil tro på den. Vi vil ta den i forsvar, også når vi selv opplever å bli krenket.

Så vil vi komme med en gledes-melding: Vi ser at det er mange som nå melder seg inn i Partiet De Kristne. Vi ønsker alle velkommen. Vi har vel hatt over 40 innmeldinger bare den siste tiden, og vi gleder oss over den tilstrømningen som skjer. Vi ser at vi har fått mange kontakter og mange som oppsøker oss, mange som ønsker å slutte rekkene hos oss, og vi tror at vi vil se vekst, og vi tror at dette vil være utrolig spennende og utrolig bra frem mot stortingsvalget neste høst. Så vi ønsker alle velkommen til å være med på dette som er et fantastisk prosjekt, med å nå Stortinget høsten 2021.

Så med det så ønsker vi deg en velsignet helg, og så sees vi.

Del dette