PDK forventer redelige oppslag i Dagen

RedaksjonenInnenriks, MediaLeave a Comment

Kirken bør heller søke tilbake til røttene sine, og gjenoppdage kirkens egentlige hensikt

Når journalist, Karl Almedal i Dagen ringer oss, har vi av erfaring sett at oppslagene kommer ut med en negativ overskrift. Skriver Marita Moltu Lokallagsleder Partiet De Kristne i Bergen

PDK forventer redelige oppslag i Dagen nå og i framtiden

Det ble også nylig formidlet til journalisten at vi tåler at han skriver negative saker om PDK, men vi forventer at det er redelig. Likevel, og som forventet, kom oppslaget på trykk med en overskrift som ikke er redelig. Dessverre er det ikke bare vi som opplever at Dagen driver slik journalistikk. Det er etter hvert flere og flere som mister tilliten til Dagen som en kristen avis, da de ser at kristne blir angrepet og mistolket. Særlig ovenfor de konservative kristne.

PDK er et konservativt parti som verdsetter de retningslinjene som vi har fått råd om i Bibelen. Vi ser blant annet verdien av ekteskapet mellom èn mann og èn kvinne som holder sammen. Barn som vokser opp med mor og far får et tryggere fundament i oppveksten.

PDK er et parti som verdsetter frihet for den enkelte.

Frihet til å tro og tenke selv. Frihet til å ytre sine meninger, og dette innebærer også respekt for andres meninger. Dette har vært selvsagt i mange år, men vi ser med uro på dagens utvikling. På kort tid har dette snudd. Det er ikke lenger lov til å mene eller ytre seg om visse temaer. Om du har et annet syn enn det liberale politisk korrekte, blir du raskt stemplet som moralist, intolerant, homofob, transfob, rasist, for å nevne noen av begrepene som brukes. Dette er hersketeknikker som virker for å få folk til å slutte å ytre seg. Og det er særlig de konservative og kristne som får merke dette.

Les også  Er vi ikke sammen om dette?

Det er også en trend i samfunnet at alle skal stole på myndighetene. Hvis du er skeptisk til noe, eller stiller kritiske og vanskelige spørsmål, så blir du igjen raskt satt i bås som konspirasjonsteoretiker. Man risikerer å bli sett på som «enkel i hodet».

Hvem er de enkle? Det kan like gjerne være de som går i takt etter fløytespillerens melodi, uten å tenke på hvor de er på vei.

PDK ønsker å fortsette og stille spørsmål der vi ser at samfunnet er ute av kurs.

Det er ikke automatisk slik at alt vi får servert av nyheter er sant. Det bør være sunt å undersøke flere kilder. Hvis det ikke skulle være lov, hvilket autoritært samfunn har vi da fått? Vi håper at flere skal våkne opp, både blant troende og ikke-troende. Vi har alle en innebygd rettferdighetssans og en samvittighet som vi kan velge å bruke. Eller vi kan velge å la oss drive med vinden og la andre bestemme hvor vi skal.

Vårt håp er at flere vil orke å stille seg fram offentlig framover med et konservativt verdisyn. De må nå forvente å bli forfulgt. I PDK bryr vi oss om å tale om det som er sant og rett, og vi er forberedt på at ikke alle tåler å høre det.

Vi håper at Dagen tenker gjennom hvordan de vil håndtere dette framover.

 

Dagen norges kristne Se og Hør

Del dette