Til barnas beste – i en usikker tid

AdminFamilieLeave a Comment

Barnas beste

Karantenetidens fantastiske muligheter – til barnas beste!

Hva er til Til barnas beste? Det høres ut som mange får panikk når en plutselig må bryte med dagligdagse vante rutiner og adferdsmønster. Sjokket over å miste sosial- og fysisk kontakt med omverdenen kan føre til at familien klumper seg sammen foran fjernsynet. Kampen om fjernkontrollen kan føre til utrivelige situasjoner.

Passiv underholdning, med ulike sjangrer spenningsfilm for barna og nyhetsoppdatering for de voksne. Begrensninger og inaktivitet kan føre til psykiske belastninger for både voksne og barn. Bruddstykker fra nyhetsoppdateringer, politisk krangel om matsikkerhet og om vi i det hele tatt kommer tilbake til «normalen» kan være grobunn for usikkerhet og håp for fremtiden.

Kraften til å bryte ut av vante mønstre og viljen til å gjøre noe nytt, trenger som oftest en form for «jordskjelv». Det har vi fått nå. Nå har vi fått en anledning, en legitimitet og en hjelp til å endre fokus i livene våre. Når det har blitt slik situasjonen i Norge er nå, kan det vel ikke være et mer perfekt tidspunkt enn nå for å gjøre endringer i livene våre.

Familie basert hjemme-isolering på den mest fascinerende årstiden vi har. Tvangspålagt hjemme-tid uten å kunne klandres for å snylte på samfunnet. Som en familiefar til 2 barn sa det: «dette er en fantastisk GAVEPAKKE til FAMILIEN».

Dette er ikke mindre enn en vandring i ferdiglagte muligheter.

Konklusjon

  • Treng inn i skaperverkets mest utrolige mysterium gjennom denne fantastiske tiden vi har nå, sammen med barna:
  • Så frø inne eller ute
  • Se at det spirer og gror – det gir kunnskap om selve grunnlaget for matsikkerhet.
  • Resultatet lar ikke vente på seg om en sår nå i den rette tid.
  • Derfor skift fokus for barnas skyld.
  • Gjør noe sammen med dem.
  • For det er til barnas beste i en usikker tid.

I tillegg er den politisk nøytral.

Jørgen Lollike

Styremedlem PDK Innlandet

Del dette