Ukas kommentar i skriftlig form

AdminInnenriks, IsraelLeave a Comment

Ukas kommentar

ukeskommentar (20.03.2020)

Ukas kommentar nå også i skriftlig form. Hvis du gikk glipp av ukas kommentar på Youtube eller Facebook kan du nå lese den i skriftlig form.

Hei mitt navn er Erik Selle. Jeg er partileder i Partiet De Kristne og du ser nå på verdenshistoriens andre utgave av «#ukeskommentar» som kommer hver fredag klokken 1500 på PDK´s sosiale plattformer, på medieplattformer, på web-siden, på Facebook og rundt omkring, hvor vi tar en ukens kommentar.

Jeg har lyst å kommentere litt Oslo sin boikott av Israel.

BDS-bevegelsen synes å larme i Vesten for å si det sånn. De har forbløffende liten innflytelse i forhold til den støyen de lager, og det er ikke så rart, fordi å boikotte Israel handler faktisk ikke om Jaffa-appelsiner. Hvis du skal boikotte Israel må du begynne å pelle ut viktige komponenter i mobiltelefonen din, I PC ‘en din, i det viktige medisinske utstyret på sykehusene våre som redder liv, og nå meldes det fra Israel at de er veldig på å finne en vaksine i forhold til Korona.

Hvis Israel finner en vaksine for Korona, så blir jo Israelboikott ganske meningsløst. Dette viser hvilken tåpelighet det er. PDK ønsker å stå opp for staten Israel, fordi vi mener at veldig mye av den globale grenseløse kritikken mot Israel bunner i antisemittisme, og antisemittisme har vi hatt i Europa før, og vi så hvordan det gikk, og vi ønsker ikke at det skal skje igjen.

Legitim kritikk mot staten Israel er det ingen som kritiserer, da kan du gå i dialog med Israelske myndigheter, skrive hva du vil og gjøre hva du vil. Det er et demokrati. Det er faktisk Midtøstens eneste fungerende demokrati i et hav av voldsomheter og totalitære stater.

Så vi ønsker i fra PDK sin side, å formidle til deg som velger.

At det er viktig for Norge å ha et nært bilateralt samarbeid med Israel. Fra Norge sin side så begynner det ved at PDK ønsker å flytte Norges ambassade til Jerusalem, fordi det er å anerkjenne en legitim, suveren stat sin rett til å utpeke sin egen hovedstad.

Jeg jobber en del i Afrika, og har gjort det i de siste ti årene, har nær dialog med myndigheter og ledere over hele Afrika, og hele BDS-konseptet er fremmed for hele Afrika unntatt Sør-Afrika. Der er det motsatt prosess. De snakker om hvordan de kan øke støtten til Israel, hvor de kan øke samarbeidet.

Israelsk teknologi betyr i dag eksport og industri.

I Kenya for eksempel innenfor frukt og blomster, det betyr sikkerhet for land som er truet av islamistisk terror, det betyr ren energi – solenergi i flere land i Afrika som jeg selv har vært med på å fasilitere. Og det betyr rent vann.

Israel har i dag teknologi hvor de kan lage rent vann ut av luft. I ørkenen i Sahara-beltet, nedover i det sentrale Afrika, hvor det er vanskelig med rent vann, kan Israelsk teknologi gi mennesker rent vann. De kan også ta vann fra havet og gjøre det om til ferskvann. Så en Israelboikott i våre dager, det er et tåpelig vikarierende argument som bunner i den gamle antisemittismen som vi ikke ønsker å ha igjen.

Det gjør oss også til arabernes beste venn. Vi var helt imot boikott av Sodastream. BDF-bevegelsen presset Sodastream ut av Samaria, og dermed mistet tusen arabere jobbene sine. Godt betalte jobber som de var svært glade for å ha. Partiet De Kristne, PDK, er arabernes beste venn langt bedre enn BDS-bevegelsen.

Så er du opptatt av rettferdighet? Er du opptatt av fred? Da er det å støtte Israel å stemme PDK et godt alternativ.

Det var ukens kommentar fra PDK.

God helg!

Del dette